Onderneem jij mee in Oostende?

Jaarlijks zakken miljoenen mensen naar onze kuststad af. Logisch. Oostende bruist en er is het hele jaar door wel iets om te doen. De combinatie van horeca en shoppingmogelijkheden en tal van activiteiten zoals een Late Night Shopping bieden dan ook het perfecte ondernemersklimaat en zijn een beleving op zich.

Facts & figures

We weten dat jij als ondernemer niet enkel je buikgevoel volgt, maar ook graag wikt en weegt op basis van feiten. Daarom alvast enkele cijfers die overtuigen. 

338.000.000

euro omzet in handel & horeca
waarvan 29% in de zomer

méér dan 497 hotspots

om te eten
en te drinken

5000

nieuwe
wooneenheden

5 miljoen toeristen

per jaar waarvan 1,5 miljoen
verblijfstoeristen per jaar

72.0000

tevreden
inwoners

3.641.000

dagtoeristen waarvan 69%
buiten de zomervakantie

Ondernemend Oostende aan het woord

“Dankzij het Economisch Huis Oostende vindt voor het tweede jaar op rij een intensieve, praktijkgerichte bartenderopleiding plaats in Oostende. Werkzoekenden worden in no-time klaargestoomd voor een job in onze mooie horecasector. Die extra hulp bij het invullen van onze vele vacatures is meer dan welkom!”

Niek Calcoen, TAO
Ondernemend Oostende aan het woord

“Oostende was in ons groeiplan het ontbrekende puzzelstukje. We kozen voor de enige échte badstad die net dat tikkeltje meer heeft. We kozen aldus voor dé Kuststad!”

Frederik Goossens, Poule et Poulette
Ondernemend Oostende aan het woord

“Waar beter dan in Oostende konden we enkele jaren geleden starten met onze ferme conceptstore Ferm. Oostende heeft, als enige Stad aan Zee, een positieve en bruisende vibe en trekt trendy shoppers aan. Het ideale publiek voor onze zaak!”

Koen Vandenabeele, Ferm
Ondernemend Oostende aan het woord

“De keuze voor Oostende was simpel. Oostende is de place to be en er valt zowel in de zomer als in de winter heel wat te beleven. Van een wereldstad in pocketformaat gesproken! Ik haal nog elke dag inspiratie uit de omgeving van zon, zee en strand.”

Olivier Willems, Beste chocolatier 2021 volgens Gault & Millau
DOWNLOAD DIGITAAL BIDBOOK OF ONTVANG PER POST

Waarom Oostende? Ontdek het hier!

Oostende is trending! Het ondernemersklimaat is perfect om er nu te starten met jouw onderneming. Wil je weten wat onze stad zo uniek en bruisend maakt?